opc_loader

Wensenlijst

Bio Bittere sinaasappel E.O.

INCI benaming: Citrus Aurantium var Amara*. (*) Afkomstig van biologische landbouw.

Inhoud: 10 ml

Familie: Rutaceae. Herkomst: Paraguay. Gebruikte delen: bebladerde takken. Verkregen door: traditionele waterdampdistillatie. Voornaamste bestanddelen: linalylacetaat, linalol.

De bittere sinaasappel is een kleine, groenblijvende boom die vooral wordt gekweekt in Frankrijk en in Noord-Afrika. Hij wordt gewaardeerd omwille van de schil (likeuren en marmelade) en in de aromatherapie omwille van de essentiele oliën uit de bebladerde takken. Ze wordt onder andere gebruikt voor de productie van Eau de cologne en van diverse huidcrèmes!

Opgelet: deze olie is fotosensibiliserend dus na gebruik zich niet blootstellen aan de zon of niet onder de zonnebank gaan.

Deze etherische olie heeft een harmoniserende werking op het zenuwstelsel, ze is zenuwversterkend, rustgevend en krampwerend. Ze ondersteunt de spijsvertering en is maagversterkend. Ze ondersteunt bij pijnlijke menstruatie. Bij toepassingen op de huid werkt zij antibacterieel, ontstekingswerend, gaat de huid regeneren en versterken. Ze werkt huidherstellend en zuiverend.

Informeer je degelijk alvorens zomaar iets uit te proberen! De dagelijkse dosis niet overschrijden. Buiten bereik van kinderen houden. Afgeraden bij kinderen jonger dan 8 jaar. Afgeraden bij zwangere en zogende vrouwen. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een evenwichtige en gevarieerde voeding, noch voor een gezonde levensstijl. Raadpleeg steeds een arts bij ziekte! Gebruik nooit etherische olie voor een lange tijd zonder advies van een arts!

Disclaimer:
De informatie over de werking van deze oliën is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopathische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers. 
De Kruidige Bij doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze cursus mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose enkel als opsomming van de verzamelde informatie in de literatuur. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.

6,55
Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  2  items
Levertijden
Levertijd:
Verzendmethode
B Post 24h:
8,50
Beoordelingen (0 )
Bio Bittere sinaasappel E.O. heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items